Paragnost Eddie & Consulenten

Boodschap van Engel Samaël

Boodschap van Engel SamaëlBoodschap van Engel Samaël over DE SCHADUW VAN HET ZELF

Ik ben me bij het schrijven van dit blog me heel goed bewust dat niet elke lezer zich hier gelukkig mee voelt…mensen die slechts geïnteresseerd zijn of een ‘ voorspelling ‘ zal uitkomen of niet en die nog zoveel weerstand hebben om eerst het onderzoek naar zichzelf te doen in plaats van te verwachten dat de ander moet veranderen….de zovele emotionele spelletjes die mensen met elkaar opvoeren…en boos , ontdaan, onthutst en beledigd reageren bij een eerlijke vraag wat iemand wil bereiken door spelletjes te blijven spelen en het een ‘ vreemd ‘ gesprek vinden. Ik kan toch niet anders dan mijn werk op een zo eerlijk mogelijke manier blijven doen en niet mee te gaan in het verlangen naar een onecht en onwaarachtige manier van werken. Ook ik ben naar het diepste van mijn wezen naar binnen gegaan de laatste maanden en vaker heb ik me de vraag gesteld of de manier, het medium waarop ik mijn werk doe, de juiste manier is….de manier waarop ik echt mensen kan raken, bereiken en daadwerkelijk kan ondersteunen met hun persoonlijk groeiproces en daar komt dan het stuk in mij naar boven dat ik zoveel jaren met mensen heb gewerkt, face to face, in groepen, waardoor ook ik weer verder kon groeien…..dit is een rode draad in mijn leven ruim 39 jaar.
Neem ik nu zelf een stukje afscheid en afstand….is het tijd om nieuwe horizonten te verkennen, vernieuwing, verandering in de ‘ vorm ‘….terwijl ik mijn werk met mijn hart en ziel doe, en toch….dat ik voor de rest van mijn leven met mensen en dieren zal blijven werken, dat staat als een paal boven water, alleen voel ik ook dat er van binnen iets aan het veranderen is…hetgeen al lang niet meer gaat om succes te hebben, carrière te maken, een gevulde bankrekening …..het is allemaal heel relatief, vind ik. De vreugde voelen en blijven voelen is mijn essentie….zit daar ook een stukje angst dat naar boven komt, ondanks het niet nodig is, omdat ik zoveel richtingen uitkan….er zijn geen beperkingen, enkel mogelijkheden.
De schaduw van het zelf heeft de SLEUTEL tot de wijsheid tot het diepere zelf.
Het is die schaduw die de geheimen bevat van het creëren van echte en diepgaande verandering en bewustzijn.
Al onze verborgen impulsen, geheime angsten, oordelen, projecties, illusies, beperkingen en verleidingen liggen in die schaduw.

Door onze schaduw onder ogen te zien kunnen we de onderliggende impulsen die ons leven leiden verwijderen zodat er een intense en diepgaande verschuiving in het bewustzijn kan ontstaan. We kunnen dan ongeschonden staan in onze integriteit terwijl we ons leven vooruit leiden.
We hebben allemaal verborgen impulsen, geheime angsten, oordelen, projecties, illusies, beperkingen en verleidingen.

Als ze bestaan en onder ons bewuste besef opereren, verliezen we onze voeling met ons leven. Misschien klagen we over geld, werk, relaties of gezondheid en zien we niet hoe ons onderbewustzijn al deze dingen voorspelt.
Als we onze schaduwen onder ogen zien, eisen we het volledige eigendomsrecht en de verantwoordelijkheid voor ons leven weer op en geven we onszelf de macht om zowel onszelf als ons leven te veranderen zoals wij dat willen.
Als we de wereld zien als een reflectie van onszelf, geeft ons dat de kracht om geld, werk, relaties en gezondheid te veranderen zoals wij dat willen.
We hebben en hadden altijd al de totale creatieve controle over ons leven en onze realiteit. Als ongeschonden en zelfbewuste individuen hebben we de macht om met dat besef ons bewustzijn te veranderen en diepgaande verandering te creëren.

Het is tijd om grondig te transformeren. Het is heel belangrijk dat we gaan binnen kijken en al onze schaduwaspecten onder ogen te zien.
We zijn onszelf voortdurend aan het bevrijden van oude illusies, angsten, beperkingen en verborgen impulsen. Dit is geen eenvoudig proces, maar wel één dat diepgaande en blijvende verandering creëert en de macht om ons leven te leiden volledig in onze handen legt.
Er vindt een innerlijke revolutie plaats die een uiterlijke revolutie in ons leven zal teweegbrengen.
We gaan nog voor de komende tijd van revolutie naar evolutie en dat dit proces nog doorgaat, draagt bij tot nieuwe mogelijkheden, nieuwe groeikansen, nieuw potentieel.

Medium Mieke

www.miekecoigne.com