Paragnost Eddie & Consulenten

Blijf je grenzen aangeven

Blijf je grenzen aangevenEn geef vooral je grenzen aan jezelf aan. Blijf consequent met jezelf en houdt je aan je eigen waarden en normen.
In de meeste gevallen bij grensoverschrijdend gedrag is het door eigen toedoen omdat men het lijntje te veel laat vieren en mensen daardoor makkelijk over je heen kunnen lopen.
Altijd je grenzen bewaken anders worden we gemakkelijk slachtoffer van projectie en het negatieve gedrag van anderen.

Als je sterke grenzen aangeeft dan voel je jezelf ook beter en kun je ook sneller herstellen van negatieve ervaringen vanuit het verleden.
Het is zeker niet makkelijk omdat je eerst zelfrespect moet hebben en vandaaruit kun je dan jouw grenzen aangeven.
Wees duidelijk in wat je niet meer wilt. Mensen houden van helderheid omdat dit zekerheid geeft. Geef aan wat je wensen zijn en doe dit uit respect voor jezelf en hiermee dwing je ook respect af naar anderen. Je omgeving weet nu waar je grenzen liggen en kan daar rekening mee houden en zo creëer je balans in je relaties.

Door duidelijkheid aan te geven en helder te communiceren naar anderen leert de ander dat ook naar zichzelf te doen.
Dominante en overheersende mensen zijn van nature ook angstig om de controle te verliezen en dat geeft juist vaak grensoverschrijdend gedrag. Deze mensen hebben baat bij structuur van jou kant.
Als je namelijk niet voortdurend je grens aanblijft geven dan proberen ze alsnog een opening bij je te vinden en merk je als je later uit het contact bent dat er toch weer iets is gebeurt waar je geen goed gevoel over hebt gekregen.

Geef altijd je grenzen aan uit respect voor jezelf en doe dit niet om iemand een les te leren want dit werkt niet. Van jezelf houden en weten waar je staat geeft een respectvolle omgeving waarin iedereen duidelijk weet waar je grenzen liggen.
Uiteraard geeft dit weerstand want de mens zal de mens niet zijn mocht hij niet een eeuwigdurend gevecht met het ego voeren.
Als je niet consistent met jezelf en je omgeving bent zullen er steeds weer opnieuw testen komen om te kijken of we nu inmiddels wel hebben begrepen waar het om gaat. Je draagt er zelf de consequenties van.

Als je merkt dat iemand je grenzen niet respecteert en er maar voortdurend over heen walst uit angst bv om niet gehoord te worden blijf dan je grenzen duidelijk stellen. Het zal je gezondheid en gemoedrust goed doen. Daarbij komt dat je door het stellen van je grenzen ook mensen aantrekt die je accepteren zoals je bent en die zelf ook duidelijke grenzen aangeven.
Mensen met een lage eigenwaarde hebben geen respect voor zichzelf en anderen en zuigen je op den duur leeg en dit verlaagt op den duur ook je levensvreugde.

Mocht je in het verleden te maken hebben gehad met grensoverschrijdend gedrag en heb je nooit geleerd om voor jezelf op te komen omdat er een partner of ouder of kind in je leven was die continu over je heen liep weet dan dat dit onder andere één van de lessen is waarmee je terug naar de aarde bent gekomen. Je wordt voortdurend een spiegel voorgehouden om te leren krachtig voor jezelf op te komen. Weet dat degene die je in jouw ogen pijn doen en verdrietig maken jouw grootste leermeesters zijn en dat je les in dit leven is om duidelijke grenzen te stellen zonder angst maar in het grootste zelfrespect. Alleen op deze manier leer je herkenning te krijgen in je eigen leven.

Zo leer en zie je waar je knelpunten liggen en leer je ook alles in het juiste perspectief te zien.
Ga niet in je slachtofferrol hangen of projecteer niet op je omgeving want dat is zéér pijnlijk voor de ander en je creëert daar alleen maar verwijdering mee. Dit is ook de oorzaak van vele conflicten in relaties.
Meestal komt de ander daardoor juist in de verdrukking en moet zichzelf steeds weer verdedigen. Immers projectie vanuit de eigen pijnstukken werkt nooit of te nimmer maar zorgt voor steeds meer conflicten. Vooral als de ander niet in zijn eigen spiegel durft te kijken of de strijd met zichzelf niet durft aan te gaan is er geen goede verbinding met elkaar mogelijk.

Als partner is het ook zaak om goed de grenzen aan te blijven geven. Ook al ben je een medespeler in het verhaal van de ander blijf uit zelfrespect dicht bij jezelf en overzie steeds weer opnieuw de situatie. Door keer op keer aan te geven waar je tegen aanloopt zal er een moment ontstaan waar men de blik naar binnen zal richten en dan eindelijk aankomen bij de eigen grenzen.
Wees niet zo overtuigd van jezelf dat er geen communicatie mogelijk is want conflicten ontstaan alleen maar uit onbegrip of doordat degene die projecteert de eigen blinde vlekken niet ziet.

Leven met elkaar is niet makkelijk maar niemand heeft ook gezegd dat het eenvoudig was. Als dat zo was hadden we nog wel in de hemelen geleefd en hadden we niet met deze lessen naar de aarde terug gekomen.
Net zolang tot we geleerd hebben om begrip te hebben voor onszelf en de anderen is er confrontatie met de pijnstukken. En als je wilt leren en bewust wilt worden van wie je werkelijk bent en wat je rol in het geheel is dan ben je op de goede weg om je les hierin goed te leren zodat je zeker weer een stap verder op de ladder bent gekomen.

Wil je hier eens over praten met mij dan ben ik bereikbaar op box 68 bij Paragnost-Eddie.

Hartegroet,
Elisa-Lis