Paragnost Eddie en Consulenten

Betrap jij jezelf er wel eens op….

Betrap jij jezelf er wel eens op….‘ Liefst wil ik weglopen, weg van alles. Ik ben boos op iedereen, ik duw mijn geliefden weg, fuck this world , I am going to wonderland ‘.

Ja, ik begrijp het. Er komt soms zodanig veel op je af dat je liefst van alles je matje oprolt en met de noorderzon verdwijnt, richting Tomboektoe…
‘ Juist. Ik ben geen opgever, geen zwakkeling, maar trop est trop. Genoeg is genoeg. ‘.
Het vraagt moed om je blik te richten op je boze gevoelens, je angsten, er met anderen over te praten, jezelf aan andere mensen kwetsbaar op te stellen en je onvolmaakt te voelen. Misschien kan je het niet opbrengen…soms moet je jezelf even de rust gunnen en het proces van zelfonderzoek onderbreken. Worden we niet al te heftig geduwd richting…zelfonderzoek. Je mag jezelf ook even een time-out geven, vind ik.
Ga er even op uit, naar de film, de sauna….laat je verwennen, misschien voor de verandering, schakel de knop van je denken om ( als je dat lukt) geef jezelf respijt en wacht tot je hart sterk en bereidwillig genoeg aanvoelt om terug te keren.
Een addertje onder het gras: sommige dingen die je weglokken van jezelf en de realiteit van je leven kan je langer weghouden dan goed voor je is. Veel mensen verdoven zichzelf met drugs, drank, seks, werk….om aan zichzelf te ontsnappen maar komen terecht in een cyclus van de verslaving en keren nooit terug.
Geef jezelf dus wat respijt als dat nodig is voor jou, en ga wel terug naar het proces, ook al voel je je hierbij onzeker, angstig, nerveus.
Ga na wat je beweegredenen zijn voordat je ervandoor gaat. Telkens wanneer je jezelf hoort zeggen: ‘ Het zou zo mooi zijn als….’ mag je uitkijken. Wil je op zoek gaan naar een andere baan omdat je huidige job je geen uitdagingen meer biedt of omdat je niet opschiet met je leidinggevende? Betrap je er jezelf wel eens op dat je zegt : ‘ Het zou toch mooi zij mocht ik gewoon mijn ding doen? ‘ Wil je de relatie met je partner beëindigen omdat jullie werkelijk uit elkaar zijn gegroeid of omdat hij /zij niet langer past in het beeld dat je hebt van hem/ haar? Wil je niet langer naar binnen kijken omdat het té pijnlijk is, of omdat het toch niet jouw fout is dus waarom en waarover zou jij je nog druk maken? Betrap jij jezelf er dus op dat je zegt ( en vaker dan goed is voor je) ‘ Het zou zo mooi zijn ‘ als ‘ …
Als je ervandoor wilt gaan omdat de mensen in je omgeving zich niet gedragen zoals jij graag zou willen, is het verstandig om te oefenen in het proces van ‘ accepteren ‘ . Bedenk nl dat jij niet bepaalt hoe de wereld draait en dat acceptatie de enige mogelijkheid is. Aanvaard en kijk daarna naar jezelf, de enige mens van wie je het gedrag wél kan bijsturen en beïnvloeden. Kijk en vertel dan aan anderen wat je gevonden hebt.
Dit naar binnen kijken en vertellen wat je daar aantreft is één van de moeilijkste fasen, maar éénmaal je hierdoorheen glijdt, ben je er wel doorheen!
Zo intens als het is geweest, wordt het niet meer, daar durf ik wel mijn hand voor in het vuur steken.
Raap dus de moed, de courage bij elkaar en geef jezelf een paar minuten de tijd om rustig te zitten als je merkt dat je er het liefst vandoor zou willen gaan. Geef niet toe aan je eerste impuls, maar streef naar aanvaarding, acceptatie; je zelfinzicht is ondertussen veel groter geworden, zodat je wel weet of de behoefte om ervandoor te gaan een gezonde behoefte aan rust is. Ook als angst de oorzaak is, kan je jezelf respijt geven, maar wacht niet te lang om terug te keren totdat vb alle angst verdwenen is. Eerlijk en rigoureus zijn, in elk aspect van het proces. Het levert je alleen maar winst op.
Word weer een kind in je gedachten, pak je spullen bij elkaar en loop weg, al is het maar in je imaginatie. Sla een balletje, maak jezelf los, trap terug en ga dan lekker weer naar huis, naar jezelf, opgefrist en bereid om verder te gaan: een beetje wijzer, een beetje vrijer, en met veel meer aanvaarding.
Waar je ook gaat, je neemt jezelf altijd en overal met je mee en ook al kan een andere omgeving je even die rust gunnen, zodat er meer helderheid in je leven komt…kom maar lekker weer terug.
‘ Zo had ik het nog niet bekeken…mijn innerlijk kind wil meer spelen, meer licht en luchthartigheid. Ik heb al geboekt voor een stilte -retreat en ben er zeker van dat deze week me veel dichter brengt bij mezelf. En…ik kom terug. ‘

Keep the faith !

Engelenmedium Mieke Moon Box 45
www.miekecoigne.com