Paragnost Eddie en Consulenten

Balans of disbalans in de chakra’s

Balans of disbalans in de chakra’sBalans of disbalans in de chakra’s wat doet dat met een mens?
Voor degene die nog niet goed weten wat chakra’s zijn wil ik hier een korte uitleg over geven.
Chakra’s zijn ronddraaiende energie wielen die langs de wervelkolom liggen. Zij ontvangen alle informatie uit de buitenwereld en vanuit het universum. In dit blog wil ik het hebben over de 7 chakra’s dit zijn de meest bekende chakra’s.

Het 1ste chakra’ bevind zich aan de basis van de wervelkolom en het bijbehorende element is de aarde. Dit chakra is bepalend voor ons vermogen tot zelfacceptatie en het ervaren van veiligheid en geborgenheid.
Wanneer er disbalans is hebben we gevoelens van onzekerheid en angst, en hebben we het gevoel dat we niet op onze plek zijn op de aarde. Ook kan onbalans een regelmatige stoelgang in de weg staan.
Een goed functionerend 1e chakra zorgt juist voor een goede darmwerking en geeft ons een gevoel geaard te zijn en goed gegrond. We accepteren onszelf zoals we zijn en stralen zekerheid, loyaliteit en zekerheid uit.

Het 2e chakra bevind zich ter hoogte van het heiligbeen het bijbehorende element is water. Het reguleert het creatieve vermogen.
Onbalans in het 2e chakra duidt op een verstoorde relatie tot seks oftewel is het overmatig verlangen naar seks of er is een totale ontzegging. Blokkades in het 2e chakra kan ook veroorzaakt worden door een onverwerkt seksueel trauma.
Een goed functionerend 2e chakra maakt dat we kunnen putten uit de scheppende energie van het universum en staan we open voor de kosmische verbondenheid en weten we deze krachten te integreren in ons leven. Spirituele oefeningen kunnen ons zeker helpen om dit chakra te openen om de creatieve energie vrijelijk te laten stromen voor een goede relatie met onze seksualiteit, of we nu wel of niet seksueel actief zijn.

Het 3e chakra bevindt zich net boven de navel het bijbehorende element is vuur.
Onbalans in dit chakra geeft hebzucht en begeerte en kan zich ook uiten als een gebrek aan energie om voor onszelf op te komen en om onszelf te zijn.
Een goed functionerend 3e chakra zorgt er niet alleen voor dat er een goede vertering van ons voedsel plaatsvind maar ook dat we alles kunnen verteren wat er vanuit de buitenwereld bij ons binnen komt.
Als er balans is in het 3e chakra dan hebben we de moed om onze waarheid hoog te houden en durven we voor onszelf op te komen en durven we andere te beschermen. Uit dit centrum putten we de kracht voor onze persoonlijke ontwikkeling en betrokkenheid. Door spirituele oefening kun je dit chakra in een goede balans houden. Pas als de eerste drie chakra’s in balans zijn kunnen de andere chakra’’s kunnen we de weg vervolgen naar de andere chakra’s. Helaas zijn bij de meeste mensen de eerste chakra’s uit balns waardoor er geen evenwicht gevonden kan worden.

Het 4e chakra is het hart chakra en ligt in het midden van de borstkas en is verbonden met het element lucht. Het reguleert ons vermogen om te leven in een staat van universele liefde.
Onbalans in dit chakra maakt ons gevoelig voor verdriet en versterkt onze neiging tot gehechtheid en de behoefte aan goedkeuring van anderen.
Een krachtig ontwikkeld hartchakra is bevorderlijk voor ons vermogen tot mededogen, vriendelijkheid, vergevingsgezindheid en voor ons vermogen onszelf als deel van een groter geheel te zien in plaats van een enkeling te zijn.
Elke dag beginnen met een spirituele oefening opent de deur naar ons hartchakra.

Het 5e chakra ligt bij de keel en het bijbehorende element is ether. Een open keelchakra stimuleert het vermogen tot een goede communicatie. Een geblokkeerd keelchakra uit zich in verlegenheid en stemproblemen en onzekerheid over de mening en het oordeel van anderen.
Mantra’s zingen geeft kracht aan het keel chakra het stimuleert ons vermogen tot communicatie met het goddelijke. Vanuit een evenwichtig keelchakra leren we vertrouwen te hebben op onze innerlijke waarheid in onze communicatie met anderen.

Het 6e chakra ligt op ons voorhoofd tussen de wenkbrauwen ook wel het 3e oog genoemd. Door je te richten op het 3e oog kun je de hypofyse stimuleren dit is een klier die centraal gelegen vlak achter de neus ligt hier kruisen de optische zenuwen elkaar. Bij elke dag beoefening kun je jezelf open stellen voor het zien met je derde oog. Het 3e oog centrum opent ons bewustzijn zodat we de goddelijke aanwezigheid in elk moment kunnen herkennen.

Het 7e chakra ook wel het kruinchakra genoemd bevind zich boven op het hoofd.
Als we dit kruincentrum openen dan staan we direct in contact met de goddelijke energie en wordt onze ziel in de zuiverste vorm geopenbaard.
Bij onbalans van het 7e chakra voel je geen verbinding met het goddelijke en kun je ook een intense angst voor de dood ervaren. Het kruinchakra fungeert ook als de navelstreng waarmee we met God verbonden zijn.
Dagelijks spirituele oefeningen doen maakt ons krachtiger en geeft ons het evenwicht wat we nodig hebben in deze hectische wereld. Als je zelf niet in balans bent kun je leeg lopen bij mensen die zelf uit balans zijn en kun je op den duur jezelf ziek gaan voelen doordat deze mensen je energie veld belasten .

Zorg goed voor jezelf door dagelijks oefeningen te doen die je chakra’s in balans houden zodat je het leven wat makkelijker te gemoed kan treden.
Ook kun je bij een goed chakra healer een afspraak maken om je chakra’s weer in balans te laten zetten maar zaak is altijd om zelf de verantwoording te nemen voor jezelf en oefeningen te doen die de balans geven.

Mocht je hierover vragen hebben dan kun je mij bereiken bij paragnost-Eddie box 68

Hartegroet,
Elisa-Lis