Paragnost Eddie & Consulenten

Animal Freedom

Animal Freedom Ik wijd dit blog helemaal aan onze dieren, naar aanleiding van de gesprekken met cliënten die soms niet weten wat er met hun dier aan de hand is. Een dierenarts is er om geneeskunst uit te oefenen bij dieren, een dierentherapeut – healer – communicator is er om verbinding te maken met de ziel van het dier en te achterhalen wat het dier ons wil vertellen, ons duidelijk wil maken.
Ik hou dus graag mijn belofte om een heel krachtig bloesem in beeld te brengen nl Animal Freedom.
Zelf hebben we een hele lieve en heel gevoelige kater, Casper. En , net zoals het met ons is gesteld en met velen, neemt zijn gevoeligheid toe; we reageren ook op elkaar nl als ik me even niet zo lekker voel, en ik leg me op de bank, dan springt hij heel zachtjes bovenop me, strekt hij behoedzaam zijn pootjes, en legt hij zijn kopje aan mijn hart. Ik hoef je zeker niet te vertellen hoe deze verbinding voelt….ik voel onze energie in een wisselwerking heen en weer stromen, we komen allebei tot rust en ik voel de healing die plaatsvindt, in een heerlijke zwijgzame stilte, dan enkel met regelmaat een diepe zucht…bij wijze van ‘ spanning loslaten ‘.
Ons Caspertje heeft zijn plekje in ons huisje gevonden toen hij pas 6 weekjes jong was…door omstandigheden van de poezenouders die gingen verhuizen. Ons werd verteld dat hij merendeels ‘ buiten ‘ verbleef, dus niet vertrouwd met ‘ binnen ‘ en achteraf gezien is hij toch te snel van zijn poezenmoeder gescheiden. Heel vaak maakt hij de typische bewegingen met zijn pootjes als hij behoefte heeft aan ‘ nabijheid ‘. Ik merkte ook heel snel op dat hij heel bijzonder snel ‘ schrok ‘ van een geluidje, het ritselen van een papiertje was al genoeg om zich te verstoppen, een open-en dichtslaande deur en hij maakte zich uit ‘ de poten ‘ en dit zijn maar twee van de -tig situaties waarin ik merkte dat ons Caspertje heel stress-gevoelig is. Helaas was het moeilijker om zijn geboortehoroscoop erbij te halen, omdat de geboortedag niet meer te achterhalen was bij de vorige poezenouders, doch op basis van zijn gedrag en zijn gevoeligheden hebben we de indruk dat hij best een Kreeft is.
We gaven hem al snel Bachbloesems om te klimatiseren van buiten naar binnen…maar éénmaal hij wat ouder werd, was hij echt niet binnen te houden…dus ik moest ook mijn angst om hem te verliezen onder ogen zien en hiermee dealen. Door mijn opleiding tot energetisch dierentherapeut kwam ik ook tot inzicht dat ik mijn angsten op hem projecteerde, waardoor we in een vicieuze cirkel belandden. Dat was dus best confronterend…ik kreeg het advies van mijn docente om met mijn eigen angsten aan de slag te gaan, want dit zou ons Caspertje zijn gedrag veranderen naar meer vertrouwen. Ik mocht er echt niet aan denken hem op een dag te moeten verliezen….dus elke keer hij iets te lang van huis bleef ( volgens mijn gevoel), was ik in paniek, kon ik geen hap door mijn keel krijgen, liep ik de buurt ui te kammen, kwam ik met dikke rode ogen naar huis….niets. Geen Casper te bekennen. Tot hij dan ’ s avonds laat niets-vermoedend en heel duidelijk gelukkig om zijn uitstapje, naar binnen wandelde. Ik uitzinnig van blijdschap wenend , dat ik bang was hem plat te knijpen. Hij keek me op die momenten dan ook aan met een blik van : ‘ Spoor je eigenlijk wel, ik heb net een leuke dag gehad ‘?
Mijn gezinsgenoten hadden meer werk met mij eigenlijk dan met ons Caspertje…want die ging meer en meer zijn gangetje. Eigenlijk is Casper met een duidelijk doel in ons gezin terechtgekomen…ik denk wel voor de aandachtige lezer dat dit helder is.
Ik begon door mijn verwerking meer vertrouwen te krijgen…het is goed, hij is een ‘ buitenkant ‘, dat is zijn natuur, hij komt terug want zijn plekje is hier in ons gezin. Ik was er nog niet helemaal want toen kreeg ik tijdens de opleiding ook informatie mee die ik echt niet zo leuk vond. Dieren en zeker katten, kunnen een andere plek zoeken en hun huidige poezenouder loslaten, als hun taak erop zit. ‘ Ja, Mieke,’ ‘ liet mijn docente me weten in een persoonlijk gesprek ‘ , ook dieren zijn niet onze eigendom, net zoals mensen niet ons bezit zijn ‘.
Dus ik werd terug met nog diepere lagen geconfronteerd. Wat was dit toch wat ik had met Casper? Mocht je nu denken dat ik persoonlijke eigenschappen projecteerde op Casper, wat ik best aannemelijk zou vinden, dit was het niet…ik voel sinds het begin dat hij in ons gezin werd opgenomen, een bijzonder diepe liefde voor dat zieltje, zo klein, zo kwetsbaar…ik nam de gelegenheid te baat Jaap Hiddinga ( auteur van heel veel spirituele boeken ) te spreken in Nederland en één van mijn vragen was uiteraard wat mijn verbinding en diepe liefde voor Casper kon betekenen, want dit was niet even zomaar een kater, die toevallig in huis werd gezet en klaar. Het was heel duidelijk in de reading die ik ontving van Jaap, dat Casper en ik een diepe zielsverbinding hadden, een diepe zielsverwantschap, en geïncarneerd is om zijn missie als healer te fungeren, en ook in ons gezin de verbinding te creëren. En het klopt, want we wonen in een 1 – huis, we werken in aparte plaatsen in huis en het vraagt dus bewust afstemmen om ‘ samenzijn- momenten ‘ ; het is heel opvallend dat Casper verlangt naar ‘ wij allen samen ‘: Casper, de hartsverbinder. Casper vertelt ook heel stellig dat hij het niet leuk vindt alleen te eten, dus…hij wacht op me als ik vb klaar ben met een consult, om even met hem mee te lopen naar de keuken. En dan pas eet hij rustig. Hij heeft zijn eigen leefritme ontwikkeld en geeft duidelijk aan hoe en wanneer hij iets wil of helemaal niet.
Op een dag voelde ik wel dat hij toch heel angstig bleef reageren op de bel- op een mannenstem – op een schurende papiertje – op een dichtslaande deur…de Bachbloesems hadden wel wat opgeleverd, maar niet om te schrijven: problem solved. Mijn ogen vielen zoekend op een bloesem nl ANIMAL FREEDOM. Zonder twijfel heb ik een flesje bij Bram Zaalberg besteld en binnen de 2 dagen startte ik met deze druppeltjes, specifiek dus voor dieren, zoals ook de naam duidelijk voor zichzelf spreekt.
Toen ik las wat het effect was van Animal Freedom, dacht ik in mezelf: ‘ Nou, die druppeltjes zou ik ook best kunnen nemen ‘, maar ondertussen had ik wel aan mijn diepere lagen gewerkt, waar ik zelf nooit had gedacht dat ik via ons Caspertje als spiegel bij die diepere lagen zou komen. Dieren zijn spiegels voor onze Ziel, omdat ze ons laten zien wie we zijn, waar onze diepe pijnen en verdriet leeft, wat we voor onszelf en anderen verborgen houden, er is geen manier om te doen alsof met een dier….dieren zien , weten en voelen. Dit was diepzieljumpen tot op mijn diepste lagen.
Ik heb een paar cliënten die met Animal Freedom aan de slag zijn gegaan met hun dieren…en wat het effect ervan is op hun dier ( en in de dynamiek en interactie tussen mens en dier) is ronduit FANTASTISCH. Ik heb het ook gemerkt bij Caspertje…hij voelt innerlijk vrij, ondanks dat hij heel gevoelig is en heel selectief in de mensen die hij toelaat en niet, net zoals zijn poezenouders, wij als gezin , het voelt alsof we in harmonie, rust, vrede en oneindig veel liefde en acceptatie op elkaar zijn afgestemd in het weten dat er slecht liefde is.
Dieren nemen vaak de spanningen en stress van hun verzorgenden over….of het nu gaat over verdriet, angst, pijn ….dieren nemen ook soms ziektes van hun verzorgenden over, zodat hun verzorgenden als bij wonder genezen en het dier ziek wordt en het leven loslaat….zover gaat de onvoorwaardelijke liefde van het dier.
Animal Freedom geeft het dier de absolute vrijheid en innerlijke rust waardoor het zich kan verbinden met zijn oorspronkelijke kracht; het werkt heel goed voor de hond, de kat, het paard, het konijn, vogels en alle wilde dieren bij stress, spanning, pijn en ziekte. Animal Freedom werkt heel heilzaam voor mishandelde en getraumatiseerde dieren. Animal Freedom heeft in mijn aanvoelen eveneens een healend effect voor dieren die vanuit vorige incarnaties traumatische ervaringen hebben meegenomen in dit leven. Net zoals wij als ziel in onze vorige incarnaties een imprint in ons DNA meegenomen hebben, om in dit leven op te lossen.
Voor de dierenouder is Animal Freedom goed als je je lievelingsdier moet loslaten en je het contact bent kwijtgeraakt. Ook werkt deze bloesem heel goed bij epilepsie en absences bij mens en dier. In dit geval raad ik ook ten sterkste aan altijd een dierenarts te consulteren en de aanpak ervan af te stemmen op het advies van de dierenarts.
Voor diegenen die graag willen weten welke bloesems Animal Freedom bevat , zijn dit de volgende:
Mycena- Paarse Dovenetel – Sneeuwklokje – Trompetklimmer- Papegaaieblad- Wijnruit – Klein streepzaad- Vingerhoedskruid – Bosrank en Kruidje- roer- me – niet.
Dieren nemen meer en meer een belangrijke plaats in, als healers- bewustzijnsmakers- ik hoop uit het diepst van mijn hart dat het dierenleed stopt, dat mensen zich echt bewust worden dat dieren een ziel hebben, emoties hebben, het verdienen op een waardige manier behandeld te worden…ze laten ons voor de komende tijd nog veel meer zien, voelen en ervaren. Sonia Bos, een Nederlanse mystica ( +) heeft hierover een prachtig cachier geschreven en absoluut de moeite waard om haar te lezen, zeker voor diegenen die zich diep verbonden voelen met dieren.
Op vraag van een cliënte, wijd ik een volgende keer een blog rond ‘ reïncarnatie ‘ van dieren.

Lieve warme groet
Mieke Box 45
www.miekecoigne.com