Paragnost Eddie en Consulenten

Angst regeert? NEE!

Angst regeert? NEE!De afgelopen tijden zijn we geconfronteerd met vele nare gebeurtenissen die volop in de media te volgen waren. Een vraag die altijd dus ook voor deze gebeurtenissen gesteld werd; Voel ik dit goed? Is dit van mij of van een ander? Bij mensen die veel aanvoelen komt nu ook de angst om de hoek kijken.

Vragen als zal ik wel naar dat land gaan? Of Schiphol is dat nu wel verstandig? Stewardessen en ander personeel op en wat te maken heeft met vliegvelden. De angst zit er in!

Laten we even wel duidelijk zijn, de kans dat iemand daadwerkelijk betrokken raakt bij een dergelijke gebeurtenis is erg klein. Ook al lijkt het door alle media aandacht extreem groot. Hoeveel mensen zijn er op de wereld? Hoeveel plaatsen? Hoeveel tijd? Etc.

Naast al de angsten die zijn ontstaan, komen ook nog eens de nodige complottheorieën voorbij. Niemand lijkt te kijken naar waar de daadwerkelijk bron van deze theorie ligt. Natuurlijk vingerwijzen kan prettig zijn, echter er wijzen drie vingers naar degene zelf.

Voordat er van alles aangenomen wordt, kijk eerst eens naar de cijfers. Bewust heb ik geen cijfers of complottheorieën bij dit blog gezet. Belangrijk is om zelf de bronnen te ondervinden.

Houdt daarbij ook even rekening met de mensen die daadwerkelijk slachtoffer zijn geworden van dergelijke gebeurtenissen, zelf of familie/vrienden.

Enige compassie is altijd wel een goed ding!

Kijk eens naar alle positieve zaken die ook gebeuren op de wereld, in de vorige blogs heb ik al geschreven over het samenwerken. In de complementaire/alternatieve wereld maar ook in de reguliere wereld.

Mogelijk soms door noodzaak geboren, opeens verschijnt de koffiebar in de boekenwinkel bijvoorbeeld. Kappers waarin nagelstylisten zelfstandig werken. Kijk eens rond, wat is er nog meer te zien van dit soort initiatieven?

De tijd verandert … het stuk concurrentie angst … lijkt soms nog aanwezig. Anderen beginnen het nieuwe systeem ‘samenwerken’ door te krijgen.

Angst voor verandering? Het is volop aanwezig. De wereld blijft niet stil staan, of mensen dat wel of niet willen. De wereld draait door; letterlijk en figuurlijk. Extremiteiten aan beide kanten de keuze om te kijken, mee te werken, mee te leven aan welke kant ligt aan de persoon zelf.

Hiermee wordt niet weggekeken van welke kant dan ook!

Bewust zijn van alle factoren en feiten in het leven maakt dat men een evenwichtige keuze kan maken.

De vele webinars passen bij de één, mogelijk weer niet bij een ander die liever kiest voor persoonlijk contact. Overigens lijken mensen zich weer te realiseren dat niet alles via ‘schermpjes’ hoeft te gaan.

Vele cafe’s en andere gelegenheden hebben van die mooie borden staan!

Hier is geen WIFI, praat met elkaar!

Zelf sluit ik webinars niet uit, wel het grootste deel aan schriftelijke cursussen, waarbij ik niet direct en mondeling mijn vragen kan stellen. Het heeft mijn voorkeur niet. Mijn voorkeur ligt in het menselijk contact waarbij ik kan zien, voelen en horen wat een ander zegt, verbaal en non verbaal.

Menselijk contact zonder angst, te laten zien wie wij zien, activiteiten in de openbare gemeenschappelijke zuurstof.

Wandelen, rennen alleen maar ook samen … een groet naar die vreemde zonder angst maar met een glimlach van vertrouwen.

Medium Esther