Paragnost Eddie en Consulenten

Pas als we echt ontwaken

Pas als we echt ontwakenPas als we echt ontwaken zien we dat het uiteindelijk alleen maar om liefde gaat.
Van de wieg tot het graf zijn wij mensen bezig om volwassen te worden. Eerst groeien we op van baby tot peuter dan naar kleuter , tiener , puber en jong volwassene en dan uiteindelijk tot volwassen mens. In al deze fases leren we om volwassen te worden en om te gaan met situaties die in ons leven voorkomen. We leren om ons leven zo goed mogelijk te leven. We leren normen en waarden van onze ouders en we leren op school alles wat we moeten weten om onszelf staande te houden in de maatschappij.

En of we het nu willen of niet, overal zijn regeltjes voor. Hokje voor dit , hokje voor dat.
Vandaar dat velen van ons echt terecht komen in de zogenaamde hokjesgeest gedachten.
Tja en dan?, want we weten niet beter toch?  Het is ons immers zo geleerd. We hebben maar gewoon te gehoorzamen aan het systeem en doen we dat niet dan krijgen we dit  heel goed voor onze voeten gegooid.  De een wordt geboren met een gouden lepel in de mond en de ander moet overal keihard voor werken. Het milieu waarin je geboren wordt zegt ook al iets over de manier waarop je in het leven staat.

Hoewel steeds meer mensen hun eigen weg vinden is er toch altijd je afkomst die laat zien wie men denkt te zijn. Ik zeg bewust ‘’denk je te zijn’’ omdat het leven zo snel voorbij gaat en we in zo een mallemolen zitten dat we uiteindelijk door de bomen het bos niet meer zien.
Wie ben jij? Kun je daar een antwoord op geven? Nee niet van …ik ben Jan/ Piet / Roos/ Gerda en ik ben arts of onderhoudsmonteur of bakker? Nee wie ben je echt? Je bent niet het beroep wat je uitvoert je bent niet je huis, je auto, je bankrekening etc. Jij bent jij, dus wie ben jij?

Lastig hè om daarop een antwoord te geven ? We identificeren onszelf heel vaak met hetgeen we onderweg naar volwassenheid hebben meegekregen en ook  met onze omgeving.
Hierdoor kunnen we tegen aardig wat situaties aanlopen die ons danig door elkaar kunnen schudden.
Waar gaat het werkelijk om in het leven? Ook dat is voor de een anders dan voor de ander.
En zo staan we allemaal met verschillende schoenen op het aardse tapijt.

Om op mijn vraag terug te komen “wie denk jij dat je bent’ ben ik zelf ook lang op zoek geweest naar mijn eigen waarheid. Het leven is echt niet zo eenvoudig te begrijpen dat wist ik toen en dat weet ik nu nog steeds. We vullen allemaal een rol in net als in een toneelspel. We zijn allemaal acteurs en soms is het een rol in een blijspel en soms spelen we een rol in een drama. Maar hoe dan ook we spelen ondertussen ons spel. Een spel wat we ons hele leven spelen met allemaal medespelers. Tragische, humoristische, dramatische, speelse, nuchtere, gevoelige rollen die we in ons leven en het leven van anderen spelen.
Waar je nu staat in het leven daar sta je over een aantal jaren niet meer, je hebt je groei proces gehad en nu neem je  een andere plek in je eigen leven in.  Soms snappen we er niets van en soms is daar een aha moment. Dan begrijpen we opeens waardoor en waarom de dingen in ons leven zo gelopen zijn.
Over de vraag wie je werkelijk bent daar komt het antwoord op met de jaren. Immers nu zijn we nog bezig te ontdekken en ontrafelen hoe het ware leven in elkaar zit. We vallen en staan weer op, we worden verliefd gaan samen wonen en/of gaan trouwen en dan begint ons ware leven zich te ontvouwen. Via de ander via de anderen om je heen zie je en voel je hoe jijzelf in het leven staat. Als je daar tenminste voor openstaat. Ook dit is een weg te gaan, hoe ga je om met mensen die je steeds spiegels voorhouden? Hoe ga je om met het plaatje wat daar verschijnt? Kun je dit handelen en daarmee aan de slag gaan? Of loop je weg en ga je niet de confrontatie aan met jezelf en die ander?

Als je wegloopt duik je vast in een andere relatie waar zich hetzelfde scenario ontvouwt. En vervolgens sta je nog steeds in diezelfde spiegel te staren. Uiteindelijk stop je maar met relaties want die mannen/vrouwen- zo zeg je-je hebt er de buik van vol.

Of ga je daadwerkelijk de confrontatie aan met die delen in jou die zichtbaar zijn via de ander? Als je dat doet lieve mens dan kom je inderdaad in stukken terecht waar je wel eens geen zin in kan hebben.
Je wilt het liefst alles toedekken maar dat kan niet meer je bent erin gestapt en je voelt het onbewuste stuk langzaamaan naar het daagse bewustzijn omhoog komen.

Je zakt dieper weg in jezelf en realiseert jezelf dan dat  alles wat je in je leven bent tegengekomen een grote les is geweest. En dan kom je in een diepere laag terecht en wat je daar dan tegen komt dat is pure LIEFDE.
De liefde waarover ze je niet over hebben verteld op school . De liefde die zo immens is zo prachtig en groots dat je in een soort van bubbel terecht kan komen en je jezelf eindelijk eens zo gelukkig kan gaan voelen met jezelf en de verbinding met het allerhoogste.

En weet je hoe dat mogelijk is? Omdat je eindelijk voelt dat alles uiteindelijk alleen maar om liefde gaat en dat besef doet je ontwaken uit een lange roes waarin we allemaal belanden tijdens onze reis op aarde.
Het leven is echt niet zo zwaar als we soms denken en doorleven. Het leven kan veel simpeler zijn als we daadwerkelijk het juk van alle opgelegde normen en waarden van onszelf afgooien en gaan leven naar onze ware staat en dat is vanuit LIEFDE de LIEFDE voor onszelf dan pas kun je het leven op aarde gaan begrijpen. Beetje bij beetje stap voor stap zie je je leven voorbij gaan en hoe je in dit leven staat en opeens is daar dan het AHA moment. Je weet het je voelt het en je begrijpt het.

Mocht je moeite hebben om dit blog te begrijpen of wil je een stukje meer helderheid erover dan kun je mij altijd bereiken op box 68 bij Paragnost-Eddie.

Heb het goed met jezelf en ontmoet jezelf in liefde.
Liefs van Elisa-Lis