Paragnost Eddie en Consulenten

Als je nu eens gewoon zou… zijn?!

Als je nu eens gewoon zou… zijn?!Laat nu eens alles wat je verbindt met de buitenwereld gaan.
Je ogen dicht doen en even heel even alles stil zetten.
Wat hoor je dan in je hoofd? Is het een gezoem van jewelste is het een zacht geruis of is het een denderende trein die voorbij komt?
Doet het pijn aan je oren die stilte of is het een heerlijk rust die je hoort en ervaart.

Kun je überhaupt aangeven wat je voelt als je alles eens stopzet?
Vele mensen kunnen dat helemaal niet en raken in paniek bij het idee om alleen te zijn. Maar die rust hebben we wel nodig om onze batterijen op te laden.
Leven op aarde is al heftig genoeg dus is het broodnodig om de plug er eens uit te trekken en eens helemaal in je rust te komen.
Fluitende toeterende oren hebben meestal de betekenis dat er een te veel aan geluid of druk is in het hoofd. Bijnier uitputting geeft dit ook aan en eigenlijk zijn er meerdere oorzaken te noemen maar daar gaat dit blog niet over.

Leg je eens je handen op je oren als je oren fluiten en adem dan eens diep in en uit en laat je schouders daarbij zakken dan voel je precies de spanning al wat zakken.
Spanning in de zonnevlecht is het gebied tussen borstbeen en schaambeen. Voel je daar een bal zitten of voel je jezelf opgeblazen? Adem eens diep in en uit met één hand boven en één hand onder je navel en adem maar naar je handen toe. Buik bol is adem in buik in is adem uit. Hou dit een aantal minuten vol en je voelt de spanning verminderen.

Kan ook zijn dat je de spanning los voelt komen door emoties die loskomen maar laat dat gerust er zijn want dat geeft je die broodnodige ontspanning.
Pijnlijke schouders omdat je te veel op je schouders hebt of dat je te veel in gebogen houding achter je pc hebt gezeten?

Sta dan eens rechtop met de voeten een klein beetje uit elkaar en de knieën een beetje doorgezakt en breng dan je rechterarm naar linksvoren en je linkerhand naar rechtsachter en vice versa. Hou hierbij je lichaam stil alleen je armen bewegen. En blijf dit een tijdje doen dan maak je het schoudergewricht wat losser. Ook kun je de schouders wat losser maken door vijf keer de schouder naar voren te roteren en vijf keer naar achter te bewegen. Doe dit dan ook met de linkerschouder. Rustig aan en niet te wild.

Pijn in de nek? Je kunt één hand in de nek leggen en de andere hand erop leggen. Met de bovenste hand kneed je de onderste hand. Waardoor je voorzichtig je nekspieren kunt ontspannen.

Pijnlijke onderrug? Neem dan eens een warm waterkruik en vul deze met heet water. Goed de dop erop doen en heerlijk op je pijnlijke rug leggen of ertegenaan zitten.
Een hand massage geeft ook veel ontspanning omdat in de hand ook veel meridianen lopen die allemaal corresponderen met organen in het lichaam.

Dit kan je ook een heerlijke ontspanning geven. En het brengt meteen je huishouding in beweging waardoor je afvalstoffen uit je lichaam verdwijnen.
Pijnlijke voeten neem dan een bad met zoutkristallen en of gewoon van die bruistabletten op natuurlijke basis. Je voelt meteen de vermoeidheid eruit trekken.

Daarna kun je aan je partner vragen ‘’als je die hebt’’ anders doe je het zelf geeft ook een meteen een ik moment ’’ om je voeten eens heerlijk in te masseren met je favoriete olie. En je voelt je helemaal zen.
Eventjes terug komen bij jezelf is zeker geen overbodige luxe tegenwoordig. Laat de gsm eens even uit en zet een zacht muziekje op kaarsjes aan en heerlijk één zijn met de belangrijkste persoon in je leven, jijzelf.

Wees lief voor je lichaam, wees zacht voor jezelf je hebt het zo nodig om terug te komen in je ware zijn.
Hoe zou dat voelen voor jou om er gewoon alleen maar eens te zijn?

Voel je het?, doe het dan en maak er een gewoonte van om eventjes me-time te hebben.

Warme knuffel ,
Elisa-Lis box 68