Paragnost Eddie en Consulenten

Als JIJ JIJ bent Deel 2

Als JIJ JIJ bent Deel 2Als JIJ JIJ bent, waarom ben je dan niet ten volle JIJ? Deel 2

We staan uiteindelijk aan de poort van onze Ziel. En dan?
Het is geen plek dat gevuld moet worden, want dat is de valkuil. Het gat moet gevuld worden met mensen, dingen… Het gat wordt gevuld met afleidingen. Het geeft een tijdelijk genot of genoegdoening.

Maar de werkelijkheid is dat dit gat niet kan gevuld worden. Tijdelijk is er een bevredigd gevoel. Om het gat keer op keer opnieuw te vullen. De buitenwereld is een spiegel voor wat er in onszelf al dan niet goed gaat.
De buitenwereld houdt ons echt af om door de poort van onze ziel te gaan. En hoe je dat doet is aanvankelijk een zoektocht. Naar binnen. Ook al lijkt het tegenstrijdig te zijn. Je voelt een leegte en je wilt die leegte opvullen.
In die leegte durven indalen, voelen en ervaren is de weg om door de poort van je ziel te gaan. In leegte valt er niets te zoeken, denk je.

Er zijn zoveel ingangen en poorten die ons naar onze ziel leiden, er zijn zoveel zijnstoestanden, zoveel stemmen die gehoord willen worden.

Het is in de stilte en de rust dat het geklets ophoudt, het is in het ervaren en omarmen van de leegte, het laten zijn van wat is.
Het zijn de obstakels die we onderweg ervaren die ons kunnen leiden naar onze ziel in plaats van ons te ergeren aan die obstakels.
Onze ziel is er elke dag, en zou niet van het leven gescheiden moeten zijn, niet om af en toe contact mee te maken.
Bewust elk moment ervaren is een manier om verbinding te krijgen met onze ziel.

©Mieke
Inspirerende hartegroet
Mieke Box 45