Paragnost Eddie & Consulenten

“Alles valt op zijn plaats….

Alles valt op zijn plaats…als je in waarheid leeft.”

Wat is dat ‘ in waarheid ‘ leven?

Welke waarheid?  Wiens waarheid?

De waarheid van jou en van niemand anders…was het maar zo gemakkelijk, want eerlijk, ik kan me voorstellen dat veel mensen het het niet meer weten..

Hoe vaak zijn onze waarnemingen, onze wensen geïnfecteerd door de onechtheid van het schijn-waardensysteem uit het Vissentijdperk, dat nog niet weg te denken is in onze wereld.

Het heeft ons van de wijs gebracht en heeft als gevolg : twijfel aan wat je waarneemt, twijfel aan wat je voelt, wat je denkt, hoe je denkt, hoe je voelt.

Er kan je iets worden aangeboden omdat het schijnbaar veel plezier en geluk belooft…maar je weet niet eens of het wel goed is voor JOU, of het wel datgene is wat je wil, of je er wel goed aan doet en je ploetert maar verder, want je weet het al lang niet meer.

Als je je diep, oprecht en in diepste van je wezen verbonden hebt om het beste van jezelf in alles wat je onderneemt te stoppen, als je heel helder en duidelijk laat zien geen verborgen agenda te hebben, maar geeft om het geven zelf, dan beland je in jouw waarheid..je leeft naar jouw waarheid.

Je zal wennen om alle oude maatstaven herbekijken en herevalueren, wat niet betekent dat je het kind met het badwater moet weggooien.
Er bestaan nog zoveel schijnwaarden en dit terwijl er echter maar één wezenswaarde is, voor zover het ons eigen hoger zelf betreft. En dit is heel persoonlijk.

Jouw werkelijke waarde kan nooit conflicteren met de hogere-zelf-waarden van een ander; er kan egienlijk nooit een conflict zijn tussen de wezenlijke waarden van twee mensen en als dit er wel is dant zit minstens één van hen aan het schijn-niveau vast, wellicht zonder dit zelf te weten.

Alleen diepgaande confrontatie met jezelf kan het antwoord geven.
Schijnwaarden zitten zichzelf voortdurend in de weg, zijn vaak rigide en saai, ook al lijken ze individualistisch, toch hebben ze een gebrek aan souplesse, aan flexibiliteit.

Als je bang bent te weten wat je werkelijk verlangt, dan krijg je kampen met een gevoel van onvervuld- zijn…onechte doeleinden van schijnwaarden geven niet de voldoening op termijn. Het voortdurend najagen van iets wat niet in overeenstemming is met je verwachtingen of met je diepere verlangens leidt tot een gevoel van ‘ is dit het nu, ik lijk wel alles te hebben wat me vervulling zou moeten geven, en ik lijk wel heel ondankbaar, maar dit is het niet…’.

Nog pijnlijker is, en dat hoor ik nog heel vaak in gesprekken met mensen, het helemaal niet te weten wat ze werkelijk willen. ‘ Zeg jij het me maar Mieke, zeg jij me eens wat ik wil want jij bent helderziend ‘.

Je kan dit nog even voor jezelf verstoppen door heel hard je best te doen om denkbeeldige wensen en verlangens en doelen na te streven en te doen alsof je er echt in gelooft, maar vroeg of laat ontdek je dat je over je eigen wensen, verlangens en doelen heel verward bent. Het gebrek aan een eigen identiteit maakt het alleen maar moeilijker.
Je weet niet meer wie je bent, waar je in gelooft, wat je wilt, wat je verlangt, waar je passies zitten en je voelt je ondertussen wanhopig.

De enige waarheid is dat je zolang je in schijnwaarden leeft, je afgesneden wordt van jezelf, van wat je wilt en verlangt; afgesneden van wie je bent in je werkelijke gevoelens, gedachten, levensstijl, ontwikkelingskansen en ook je de kleinste dagdagelijkse beslissingen die je moet nemen.
Beslissingen over wat wel en wat niet doen zelfs in de meest gewone zaken, de richting die je wilt uitgaan in je leven….stel je de vraag of iets al dan niet werkt voor jou en onderzoek welke waarden voor jou belangrijk zijn: dit is leven in jouw waarheid.

Kan je het voelen….je bent niet langer bang te ontdekken wat je werkelijke wensen, je bestemming is, met of zonder de goedkeuring van je omgeving…kan je het voelen dat dit je uiteindelijk kan ontspannen omdat je eindelijk je Wezen die je altijd al bent geweest ( dat ben je nooit ofte nimmer verloren, laat me stellen dat je Wezen ondergesneeuwd werd).

Gaandeweg ontdek je wat je werkelijk wilt en nu hoef je niet meer te wachten, je kan er voor kiezen dit NU te besluiten.

Alles gekheid op een stokje…wat een strijd voeren we niet om onszelf te zuiveren om het gezegende moment te ervaren waarop je de schat vindt van werkelijk te weten wat je wilt?

Dat is niet iets wat je zo makkelijk bereikt…selecteren en voor we kunnen selecteren moeten we ontdekken waar ons Wezen geïnfecteerd werd door dingen te wensen waarvan we denken deze te moeten wensen, om te zijn wat je denkt te moeten zijn en niet wat je echt wenst en echt bent.

Warme hartengroet
Medium Mieke

www.miekecoigne.com