Paragnost Eddie en Consulenten

Niet alles is rozengeur en maneschijn

opgelichtNiet alles is rozengeur en maneschijn, en geen rozen zonder doornen, tenzij onze natuur verder gemanipuleerd worden dat er op een dag wél rozen zonder doornen zullen groeien, misschien /wellicht op planeet Venus…whisful- thinking.

Dat we met ons allen de laatste maanden nogal door krachtige veranderingen getorpedeerd worden, zal menig lezer van de blogs en cliënten die ons bellen, zeker niet zijn ontgaan. En het einde is nog niet in zicht. Het is niet anders, we kunnen maar beter aanvaarden wat er voorhanden ligt, dan tekeer te gaan.
Ten eerste zijn we niet bij machte om zomaar iets te veranderen wat in de buitenwereld speelt.
Ten tweede dient alles wat nu gebeurt voor een hogere reden, die ook met onszelf heeft te maken.
Ten derde, alles hier op planeet Aarde is een reflectie van enerzijds hoe het werkelijk is gesteld met ons, en anderzijds, een reflectie van de veranderingen die nu echt nodig zijn op macro-niveau.
Of we hier in zullen slagen voor dit leven, betwijfel ik…alleen met zeuren zijn we nog verder af en infecteren we elkaar op een negatieve en destructieve manier.

Het is ook heel erg opvallend dat nogal wat mensen vragen stellen rond relaties, zeker nu, tuurlijk, de feestdagen komen eraan, en voor diegenen die al voor het zoveelste jaar ‘ de dagen ‘ alleen of met vrienden doorbrengen en het spuugzat zijn, hopen dat wij een nieuwe liefde zien, dat die gedroomde partner eindelijk in zicht is…zien we dit niet, dan wordt soms ontgoochelde, niet-begrijpend gereageerd, alsof wij met een toverstafje werken en soms wel te horen krijgen ‘ oh, je ziet het dan niet ‘. Dit heeft totaal niets te maken met hoe het werkt en hoe wij werken.

We hoeven onszelf niet te bewijzen, te verdedigen….voor niemand. De dag dat wij onszelf of de buitenwereld moeten bewijzen…zijn we wel goed bezig om ons ego te laten prevaleren en dat is niet ons doel, althans niet van het team bij www.paragnost-eddie.nl
Dat er soms ontevreden mensen zijn….dat vind je in elke job. Waarom dan zoveel heisa op publieke forums rond spirituele lijnen, alsof wij diegenen zijn die mensen verplicht ons te contacteren?

opgelichtIk wil eens graag wat zaken nuanceren.
Er leeft nog heel wat ‘ ruis ‘ en ‘ onwetendheid ‘ wat het spirituele werk betreft, of iemand nu thuis werkt, of zich verbindt aan een spirituele advieslijn. Er zijn er bij mijn weten véél meer thuis aan het werk, dan het werken aan een spirituele advieslijn. Velen zijn met dit werk bezig bij wijze als ‘ hobbyist ‘.
Spiritueel adviseurs die zich in hun werk ook kwetsbaar durven opstellen, en ook zichzelf laten zien in alle eerlijkheid, die worden het snelst in vraag gesteld. Met zichzelf laten zien, bedoel ik (wat in voorgaande blogs ook te lezen is)

– Wij zijn niet God de Vader en kunnen ( gelukkig ) niet alles weten, en bij nader schouwen kan dit eenvoudigweg niet, als dit niet de bedoeling is in een consult ( om diverse redenen)
– Een reading is een dynamisch gegeven, en hiermee bedoel ik dat het gedrag dat een cliënt na een reading/ consult stelt, het verloop van een situatie kan doen veranderen.
– In een consult/ reading spreken we in de Nieuwe Tijd niet meer over ‘ toekomstvoorspellingen die uitkomen ‘….omdat we al langer dan vandaag in een veranderend bewustzijnsniveau groeien, ook als spiritueel adviseur.

En dat veranderend ( lees: groter wordend) bewustzijnsniveau is inherent aan de tijd waarin we leven, en voor zover ik me kan herinneren spraken bekende figuren als Sonia Bos, Roy Martina e.a. al in de jaren 80 over de Aquariustijd.
Het leek nog allemaal ver van ons bed….maar nu we erin zitten is het een feit dat de omwenteling op elk vlak zijn sporen nalaat…enerzijds positief en anderzijds leidt het bij velen tot twijfel, chaos, paniek tot wanhoop.

We kunnen vluchten voor onszelf, voor het leven, maar daar zal nooit de oplossing liggen en dat is waar wij dagelijks mensen in begeleiden, we zijn dus ook al veel meer transformatiecoaches geworden naast onze gaven die me inzetten om een beeld te krijgen van iemands huidige levenssituatie én hoe problemen aan te pakken.
Dus, voor de harde niet-wetende critici mag erop worden gewezen dat ons werk méér impliceert dan wat sommigen nog vanuit hun ‘ oude ‘ denken veronderstellen. En met hetgeen ik schrijf, zullen heel veel collega’s akkoord gaan.
De tijd van met een mysterieus sjaaltje op het hoofd rond te lopen en abracadabra-taal te verkopen is voorgoed voorbij…toch wat www.paragnost-eddie.nl betreft.
De meesten zijn ook therapeutisch geschoold en weten heus wel hoe mensen te coachen, ook aan een spirituele advieslijn. De overtuigingen dat bij www.paragnost-eddie.nl een stelletje charlatans en leugenaars werken is gebaseerd op…verhalen van ontgoochelde mensen.

oplichtingVanwaar die ontgoochelingen?
– Vele vragen zullen herkenbaar zijn: ‘ Een verloren geliefde…heeft zelf al geruime tijd een ander geliefde, en jij hoopt van harte dat die oude geliefde weer op je pad komt ‘. Ja, ook dat kan natuurlijk, maar wat schiet jij ermee op te blijven wachten op iemand die een nieuw leven heeft opgebouwd? Het is nooit het doel dat je op de wachtstoel wordt gezet en stopt met leven, in afwachting van…tot het ooit…misschien….wel nooit….
In eerste instantie is de ethiek van de vraag heel belangrijk…’ Blijf dit nog lang duren….’
Zo wanhopig kunnen vragen naar ons toekomen…en ondanks dat we de pijn, het verdriet, de boosheid, de wraakgevoelens ruimte geven, begrip tonen….moeten we ook eerlijke grenzen in sommige vragen stellen en kijken wat een cliënt op dit moment nodig heeft om verder te gaan.
Spijts alles wat we ook meegeven…blijven helaas sommigen deseperaat hopen en bellen zowat iedereen om zich dan aan een grassprietje te blijven vasthouden.
Dat cliënten dan dat éné grassprietje moeten laten gaan, omdat de situatie niet verandert, wordt dan afgedaan als ‘ mediums zijn charlatans, geldwolven, bedriegers…’ hetgeen heel jammer is, omdat diegene die zo ontgoocheld is, weigert in te zien dat die zelf de illusie in stand heeft gehouden, geweigerd heeft die ex los te laten, geweigerd heeft eigen leven in handen te nemen.
Het is niet moeilijk om mediums neer te sabelen, als bedriegers, charlatans….elk verhaal heeft altijd twee kanten.
Helaas wordt slechts naar één kant van het verhaal geluisterd, en liefst nog naar de drama-verhalen en niet naar de zoveel tevreden cliënten, want dat is dan weer niet de bedoeling, stel je voor….
We begeleiden zo goed als mogelijk al onze cliënten, maar wat cliënten zelf met onze adviezen doen, daar zijn we absoluut niet verantwoordelijk voor.
Hetzelfde met een werksituatie….je weet en je voelt in elke cel van je lichaam en geest dat je ‘ op ‘ bent, de passie voor je werk is weg, je weet dat je het niet langer trekt, maar je weet niet ‘ wat ‘….wij zullen nooit de adviezen geven die we evenmin aan onszelf zouden geven nl pak je biezen en vertrek. Neen, we kijken en onderzoeken heel gericht naar de kwaliteiten die iemand heeft om een andere koers te varen, en als hier een periode van rust nodig is, dan wordt dit ook zo meegedeeld. Een cliënt die in angst blijft zitten en toch maar doorgaat tot er een complete burn-out uit voorkomt is heel jammer, alleen….wij kunnen hier niet verantwoordelijk voor gesteld worden.
We weten ook dat verandering tijd vraagt en vraagt om hier ook heel nuchter en realistisch mee om te gaan.
Dit zijn slechts twee voorbeelden…..

De vragen die wij stellen zijn o.a.

Wat maakt dat jij nog niet kan loslaten…want eigenlijk is de grootste daad van liefde ook de ander willen loslaten, vrij laten, een nieuw en ander leven gunnen….wat heb jij nodig om iemand van wie je nog zielsveel houdt, los te laten, maar die ander voelt het niet (meer). Is het waar dat je zielsveel van die persoon houdt, of is het de gedachte aan het feit dat je geliefde met iemand anders samen is, wat je niet verteert, niet accepteert?
ALs een cliënt zelf weigert om niet de verantwoordelijkheid in eigen leven op te nemen, dan stopt het, en dat is in elke vorm van hulpverlening. Je kan nooit iemand verplichten dit te doen, evenmin in een therapeutische setting, om de reden dat iedereen een eigen vrije wil heeft en zelf de beslissing neemt om aan zichzelf te werken of niet.

Elke vorm van menselijke hulpverlening stelt zich bloot aan een vorm van ontgoocheling…zo vaak hoor ik ook dat cliënten na jarelange therapeutische begeleiding weinig vooruitgang heeft gemaakt, en nog steeds aanloopt tegen de aanmeldproblematiek enz….Zijn deze therapeuten dan charlatans, bedriegers…..?
Oh…is dat iets helemaal anders?
Oh, maar dan zijn we nu wel uitgepraat.

nepmediumsHeel triestig en onethisch is dat bepaalde sites zich lenen om mensen uit hun tent te lokken ( en dat heel bewust) om net de ontevreden cliënten te laten getuigen over het charlatanisme in mediumland.
Om zichzelf boven het gespuis dat wij zijn te stellen?
Om zieltjes te ronselen voor hun praktijk?
Om redenen die wij doorzien ( natuurlijk dat wij dit doorzien) waar de arme zielen die hun ziel blootleggen op die sites neergezet worden als ‘ labiel ‘, ‘ arme dutsen ‘….en het nog zelf niet eens doorhebben?

Horen , Zien en Zwijgen is soms het meest wijze, doch….soms is het wel eens goed om orde op zaken te stellen en lezers uit te nodigen kritisch te lezen en kritisch na te denken.

En ja hoor, overal vind je charlatans en bedriegers, maar één ding is gegarandeerd het succes van www.paragnost-eddie.nl : wij werken vanuit oprechte bezieling en oprechte betrokkenheid én neen, we zijn geen allesweters, alleszieners…staat dit ergens dan te lezen op de site?

Dus lieve lezer…..volg je hart, volg je intuïtie en laat los wat niet meer bij je hoort, verwerk je pijn, je verlies en weet dat het Universum het allerbeste met je voorheeft, maar je hebt ook die verantwoordelijkheid hierin te nemen. En dat is ook onze taak jou hierin echt oprecht te helpen, alleen we hebben jou hierin ook echt nodig.

Heel veel liefs

Engelentherapeute
Mieke Moon

www.miekecoigne.com