Paragnost Eddie en Consulenten

Al het goede

Ik verdien al het goede net als jij. Dat is mijn overtuiging dat wij allen het goede verdienen.
Ben jij daar ook van overtuigd, of vindt je dat maar onzin?
Overtuigingen maken hoe wij ons voelen als mens. Als je al opstaat in de overtuiging het word een rotdag vandaag dan kun je er zeker op rekenen dat dit ook zo zal zijn.
Je spreekt het immers uit en dan trek je het ook aan.

Want je gedachten en dus je overtuigingen bepalen hoe jij je voelt. Ingewikkeld? Nee hoor eigenlijk is het heel simpel. Wij mensen kunnen een dag hebben dat de zon in ons binnenste schijnt en dan voelen wij ons super goed dan lukt alles die dag wat we willen doen en dan krijgen we alles voor elkaar.
We kunnen ook dagen hebben dat we simpelweg te moe zijn om op te staan en dan al geen zin hebben om de dag te beginnen. En dan is inderdaad je dag niet zo fijn dan begint het al met ik heb geen zin om op te staan, ik voel mij moe, ik denk dat ik mij maar ziek meld. En dan is je dag vertrokken dan roep je dus uit dat je ziek bent en moe bent en dat je geen zin hebt. Zie je het verschil?

Als wij mensen zouden weten dat alles wat we denken over onszelf of over anderen super belangrijk is en dat we veel dingen zelf in de hand hebben zouden we waarschijnlijk deze gedachten niet toelaten.
Het zou anders zijn als je opstaat met de gedachte oei ik voel mij moe dus ik ga er eens iets aan doen. Verzorg jezelf goed en wees die dag extra lief voor jezelf.
Vermoeidheid gaat weer voorbij en niets blijft hetzelfde tenzij je er in je leven een rommeltje van hebt gemaakt en je lichaam hebt uitgeput door slecht voor jezelf te zorgen.
Verzorging van het lichaam is zo belangrijk om je goed te voelen. Eet maar eens een zware maaltijd dan voelt je lichaam loom en inderdaad heel zwaar, en dan heeft het lichaam extra tijd nodig om te herstellen. Hetzelfde geldt voor drank, drugs, roken. Het lichaam heeft veel tijd nodig om te herstellen dus kun jij je vaak moe voelen depressieve gedachten hebben en gewoon een algeheel gevoel van malaise hebben.

We kunnen kiezen hoe we met onszelf omgaan, en het is heel simpel eigenlijk. Ga je liefdevol met jezelf om of heb je gevoelens van boosheid, wrok, haat, jaloezie, angst, depressiviteit? Al deze gevoelens bepalen namelijk ook hoe wij onszelf voelen. Je kunt je leven echt een andere wending geven hoe zwaar je leven dan ook mag zijn.
Ieder mens kan keuzes maken en zeker als je jezelf zwak ,angstig en zeer beperkt voelt in je leven probeer er dan toch elke dag weer iets moois uit.

Je kan jezelf helemaal afsluiten voor al het goede maar je kan jezelf ook beetje bij beetje weer openen en jezelf een kans geven op wat meer geluksmomenten. Zelfs als je geld tekort hebt of dat het moeizaam gaat in je relatie of dat je het niet zo fijn hebt op je werk. Er zijn altijd momenten waarvan je energie krijgt. Sta er voor open en ga alleen maar eens voelen hoe je het ervaart om in plaats van je zware gedachten toe te laten ook eens de deur op een kiertje te zetten zodat er weer wat licht naar binnen kan komen.
Dit zijn namelijk de momenten in je leven die je kunnen helen en die je wat meer zicht op een fijner leven kunnen geven.
Al het goede kost eigenlijk niets. De zon die schijnt, de vogels die fluiten de dieren in de weide, een glimlach van mens tot mens, het gras wat net gemaaid is ruikt zo heerlijk en je hoeft er alleen maar voor open te staan.

‘’Maar als je in de stad woont dan is daar geen weide en geen gras en dan heb je die mogelijkheden niet’’ zeg je’’… Nee dat klopt. Maar in de stad fluiten ook vogels en schijnt ook de zon en kun je ook elkaar vriendelijk begroeten en kun je er op uit gaan naar een bosrijke omgeving. Je hoeft jezelf niet vast te zetten je kunt eruit gaan en andere mensen ontmoeten en het hoeft niet veel te kosten. Elke dag je huis verlaten en iets doen ten goede van jezelf geeft veel energie en daar profiteert je omgeving ook van. En sommige dingen kosten echt niets. Ga vrijwilligers werk doen als je geen baan hebt of doe eens iets aardigs voor een goede buur.

Alles komt terug op je pad wat je uitzend en dat is ook weer ten goede van jezelf.
Leven is eigenlijk een mooi geschenk en ik weet ook wel dat wij allen onze lessen hier te leren hebben en dat dat soms behoorlijk pittig kan zijn maar we hebben deze lessen ook nodig om verder te kunnen groeien. Ook hier kun je anders naar kijken als je het te zwaar vind.
Alles waar jij je keuze in maakt zal zich uiteindelijk in de een of andere vorm weer naar je toe bewegen.

Kies je voor mooie goede en vriendelijke dingen of kies je voor drama zware energie en of verdrietige levensomstandigheden?
Je hebt altijd een keuze. Voel je dit is eigenlijk niet de man waar ik gelukkig mee kan zijn omdat hij bv veel drinkt of dominant is of alleen maar aan zichzelf denkt en jij stapt toch in dat bootje omdat ie toch ook wel lief is, dan had je kunnen weten dat het heel zwaar zou worden en heb je dus gekozen voor hetgeen je inzit. Dit kan natuurlijk. ook in de vrouwelijke vorm zijn.

Karma afwerken kan sneller door het eerder te herkennen en daardoor keuze te maken om in te zien dat het er is en dat je daardoor voor jezelf kiest dan ben je eerder klaar en hoef je ook niet te blijven hangen in een ziekmakende relatie.
Kies voor het goede want dat is er uiteindelijk wel. We worden alleen maar overspoelt door negatieve en angstaanjagende gebeurtenissen die door het nieuws of het internet worden verspreid.

Er zijn ook mooie en fijne dingen maar die worden niet getoond want dat is niet interessant genoeg volgens het nieuwsmedium .
Neem van mij aan dat het als een zonnekracht zou inslaan onder de mensen als we elke dag mooie dingen zouden horen ipv al die narigheid. Het zou het licht van liefde verspreiden en dat is wat mensen nodig hebben.

’Maar, en daarom dit blog’’ zoek het goede in jezelf en in je medemens omdat er al genoeg drama is en dit juist de oorzaak is van vele depressieve en zwaarmoedige mensen. Loop niet in de valkuil van de media en geloof mij 90 procent van wat je ziet en hoort is in scene gezet. Zelfs shows of interviews zijn gemanipuleerd en ga eens heel goed voelen diep in jezelf of dit voor jou ook een waarheid is ipv alles te geloven wat er zogenaamd zichtbaar wordt.
J
ij kan geloven in wat je wilt maar het belangrijkste is om te geloven in al het goede in jezelf en wat je uitstraalt komt altijd naar je terug hoe dan ook.

Wil je hier eens over praten met mij dan kun je mij bereiken op box 68 paragnost-Eddie.

Hartegroet,
Elisa-Lis