Paragnost Eddie en Consulenten

Afronding, Het negen jaar 2016

Afronding, Het negen jaar 2016Het negen jaar 2016 (2+0+1+6=9) is aan de laatste maand begonnen. December waarin de feestdagen als sinterklaas en kerst gevierd worden. Samenkomen met familie en vrienden soms omdat men het echt leuk vind, soms omdat het verplicht is of omdat men zich verplicht voelt. Sommigen gaan naar de kerk op kerstavond omdat men zich daar fijn voelt, of een gevoel van ‘samen’ heeft. Anderen doen helemaal niets … soms omdat men alleen is en eigenlijk niemand weer heeft. Voor de rust vind men het ook weleens een tijd voor bezinning. Niet iedereen viert deze feestdagen dus.

Afronding van het jaar is er altijd wel in december. Dat het dit jaar intens is lijkt niet anders te kunnen. Er wordt een negen jaar cyclus afgerond. Dan 14 december de derde volle super maan op een rij van drie maanden, en 29 december nieuwe maan.

Bedrijven en zelfstandigen staan voor het besluit om door te gaan of te stoppen. Zeker in combinatie met allerlei wetten en regeltjes die zijn ingevoerd, maar niet gecommuniceerd, waardoor velen in paniek zijn geraakt. Het is weer tijd om de ziektekostenverzekering te bekijken, wat gaat er veranderen? Welke past het beste.

Terwijl de nodige mensen inmiddels overspannen zijn van het maar doorgaan in zware tijden. Velen hebben meerdere banen om het hoofd boven water te houden. Terwijl op de media verteld wordt dat het zo goed gaat. Verschuivingen van allerlei zaken kunnen een vertekend beeld geven.

Emoties vliegen in het rond. Besluiten in relaties wel of niet verder te gaan. Eigenlijk liggen die besluiten in het wel of niet verder gaan veel breder. Relaties, bedrijven, studies, emigreren etc.

Nu is het natuurlijk niet zo dat iedereen dat zomaar even nu opeens tot een besluit komt. Maanden of misschien zelfs jaren van gebeurtenissen en belevenissen. De afgelopen jaren hebben er veel veranderingen plaatsgevonden. De maatschappij is verandert en de laatste maanden zien we ook veel houdingen veranderen.

Transformatie is onvermijdelijk. Juist nu zijn goede beslissingen belangrijk. Nieuwe richtingen kunnen worden ingeslagen. Zij die de afgelopen tijd al druk doende zijn geweest, met het overdenken van wat men wil en hoe men het wil, zullen nu mogelijk al het nodige gaan inzetten aan die transformatie. Bijvoorbeeld een heel andere studie, of naast het werk iets heel anders te gaan ondernemen, misschien wel een zijtak.

Verhuizingen zijn vorig jaar en ook dit jaar ingezet, veranderingen, verbouwingen … daarmee ook de energie opgeschut. Zowel van de plaats als de personen. Daar waar iemand is vertrokken uit een huis komt een ander in. Daar waar iemand is gaan wonen heeft een ander gewoond. De huizen worden opgeknapt en de energie van de personen die er wonen wordt er neergezet. Volgend jaar het 1 jaar zullen ook deze veranderingen plaats gaan vinden. Mogelijk omdat relaties beëindigt worden of zijn. Wederom vind dan een transformatie plaats het samen is nu alleen geworden.

Transformatie zeker als afronding van het negenjaar gaat gepaard met pijnscheuten. Het nieuwe jaar mag straks beginnen. Vol met nieuwe uitdagingen.

Medium Esther