Paragnost Eddie en Consulenten

Aardig zijn voor jezelf…

Aardig zijn voor jezelf…Hoe vaak raken wij mensen niet de weg kwijt in kronkelende labyrinten en vergissen we ons in al die kronkelwegen waar we onze zorgeloosheid en kleuren uit verbannen hebben?
Het leven is heus geen eindeloze stoet van triestige gebeurtenissen, tragedies, een eindeloze verzameling van zware drama ‘ s. Het leven breidt zich wonderlijk uit in veelkleurige spiralen die zich naar boven kronkelen.
Je hoeft je standpunt maar een heel klein beetje te veranderen om de dingen anders te zien.
Ontfutsel je hart het geheim van het lachen. Je zal merken hoe een nieuwe kracht je moed geeft…misschien krijg je het voor mekaar om met jezelf te lachen.
Ik denk niet dat we helemaal vrij kunnen komen van het spelen van een rol, integendeel zelfs. Meestal spelen we meerdere rollen, de ene keer de hoofdrol, de andere keer een rol als figurant. We spelen een rol, waarbij we maar al te vaak onszelf en onze innerlijke waarheid en de spontaniteit van onze gevoelens vergeten. En dan zijn we plotseling in een crisis of in stress. Dan moeten we een stap zetten in de richting van onszelf, maar het probleem is meestal dat we niet de ingang vinden naar onze eigen ‘innerlijke werelden ‘.
Het is waar, het leven staat ons niet vaak een wapenstilstand toe, maar bombardeert ons met situaties die niet altijd gemakkelijk beheersbaar zijn.
Als we dan merken dat we moe zijn, dan vinden we het moeilijk om objectief te blijven. En dus moeten we goed voor onszelf zorgen, moeten we leren onszelf aardig te vinden.
Een beetje slecht voorbereid, maar vervuld met een fragiele hoop, wankelend maar vastbesloten, gaan we dan op weg naar huis. Ironie, niet bijtend sarcasme, is een goede eigenschap van de geest.
Zij kan onze neiging tot het theatrale, tot het eeuwig heen en weer geslingerd worden tussen tragedie en komedie, op een open, fijnzinnige manier ontmaskeren.
Ironie komt in ons naar boven als de dingen om ons heen al te ernstig lijken te worden.
Jezelf ertussen kunnen nemen helpt ons, om ook onze zwakke kanten vanuit een andere perspectief te zien. Onszelf aardig te vinden kan betekenen dat we onszelf accepteren zoals we zijn, inclusief fouten en onvolkomenheden.
We zijn in staat voor onszelf te werken aan het overwinnen van onze beperkende gevoelens en die te transformeren.
Onze zwakke kanten kunnen onze sterke kanten worden, als we leren die te zien als leraren in onze ontwikkeling, als we leren aan hun positieve aspecten te werken, zonder verwikkeld te raken in een nutteloze strijd en oorlog daartegen.
Dit gaat met name op, als we leren onszelf zo aardig te vinden, dat we onszelf onze vergissingen, onze fouten te vergeven. Dan zullen we erkennen dat het gemakkelijker is te leren, hoe we het de volgende keer beter kunnen doen.
We vinden het dan niet meer zo belangrijk dat we onfeilbaar lijken en anders dan we in werkelijkheid zijn.
Geleidelijk aan transformeren we steeds meer tot onszelf.
Het leven is een reis van en naar liefde. Laat het stromen…..
Liefs
Engelenmedium Mieke Moon Box 45

www.miekecoigne.com