Paragnost Eddie en Consulenten

 Spirituele groei en rust

mieke

Spirituele groei en rust nemen gaan hand in hand. Ik hoor de laatste weken vaker van cliënten dat ze zich heel moe voelen, er komt haast niets uit hun handen, nemen soms een dagje verlof om bij te komen, vragen me of ze soms ziek zijn, of het ernstig is…wat is dat toch allemaal, nog niet eerder gehad, gevoeld, ik ben altijd zo kwik en fit en nu….

We weten dat er heel regelmatig sterke energetische downloads plaatsvinden, hetgeen voor veel mensen ‘ voelbaar ‘ is, voelbaarder wordt….fysieke klachten( duizeligheid, hoofdpijn, spierklachten en zeker voor mensen met fibro-klachten nemen die klachten toe …. emotioneel gevoeliger, rusteloosheid, wel inslapen doch niet doorslapen en de uurtjes van de klok zien voorbij tikken, ook bij dieren merken we een verhoogde gevoeligheid, waarover ik ook bezorgde verzorgers gerust stel…zoniet, verwijs ik naar jullie arts/ homeopaat….
Ik ben zelf ééntje van…doorgaan, maar ik merk ook wel op dat mijn lichaam en geest nu ook frequenter rust nodig heeft, dus trek ik er ook regelmatig even de stekker uit, want zodra ik me aanmeld, weet ik dat de gesprekken tot in de late avonduurtjes doorgaan. Is het wat rustiger, dan neem ik effectief ook meer mijn rust en door dit te doen, voel ik ook mijn hoofd helder worden, mijn hart meer tot rust komen, voel ik dieper en kan ik met aandacht en volledig aanwezig in een gesprek open blijven.
Ik deel ook die ervaring graag openhartig met mensen die hiermee te maken hebben/ krijgen, het is niet vreemd, niet gek, is geen teken van labiel gedrag, het is geen kwestie van te proberen ‘ erboven ‘ te staan ( het heeft er niets mee te maken) het is ook geen kwestie van te aarden ( want de meesten aarden zelfs heel bewust) het is evenmin een kwestie van je af te schermen ….het is eenvoudig de impact op ons hele systeem. Je mag gerust toegeven aan een uurtje echte rust ( geen stoorzenders) je zal opmerken dat je zelfs met een kwartiertje volle rust, je energiepeil zich herstelt.
Soms wordt me gevraagd: ‘ Hoe kan ik stoppen met denken ‘. Stoppen met voelen…Stoppen met….wat schadelijk is voor je algemeen welzijnsgevoel kan je stoppen, wat eigen is aan het leven gaat automatisch door…en dit is het nu: alles wat automatisch gaat….even blijven bij stilstaan;
Niet, dat kan gewoonweg niet…stoppen met denken is trouwens niet de oplossing. Wat je wel kan: alle gedachten die de revue passeren, accepteren dat die gedachten er zijn….je kan die gedachten in een ballonnetje laten opstijgen….gedachten gaan meestal over het verleden ( in de ban het verleden) of over de toekomst ( straks- later- volgende week- volgend jaar….)
je kan ook je ademhaling bewust vertragen…een vertraagde ademhaling, vertraagt het denken).
Het voelt alsof er eveneens een teveel aan download is aan informatie…en dat mensen het op dit moment eventjes gehad hebben en dat is goed!
Het is goed om te doen waarvan jij ervaart dat je tot rust komt, en tot rust komen, echt volledig tot rust komen kunnen we pas door: niets te doen. Al snel hoor ik : ‘ ik kan niet niets doen, ik moet met iets bezig zijn, ik kom tot rust als ik iets doe…..en ik doe het wel rustig, maar ik moet iets te doen hebben…geloof me, we nemen onszelf goed in de maling, het is vaak een dieper ingesleten overtuiging dat we toch iets moeten doen, anders moeten we ons nutteloos voelen. ( waar hebben we dit voor de allereerste keer gehoord? ) en ondanks we ons voortslepen, gaan we er nog prat op dat ons vermoeide lichaam en kwebbelende geest, meezeulen, omdat we ons niet nutteloos willen voelen, stel je voor!

Ik hoor ook de uitspraak: ‘ Ik moet doodziek zijn ( waarom word je dan doodziek?) om niets te doen, dan kan ik niets doen…maar wat frustrerend is dat! Niets doen…terwijl je hele wezen snakt naar rust, ontspanning.

 Spirituele groei en rust nemen gaan hand in handEerlijk….ik ben op dat vlak een ervaringsdeskundige. Ik ben zelf een paar keer op het randje geweest…en dat plaatje dat elke keer bleef hangen ( de stem van mijn moeder) ‘ Je moet niet moe zijn, ik ben ook niet moe en ik werk zelfs als ik ziek ben ….’ ik bleef elke keer ik aan rust toe was, dat stemmetje horen, ik kreeg het maar niet uitgegomd, niet gedeleted….makkelijker gezegd dan gedaan! En de keren dat ik onverwachts bezoek kreeg, en ik toch even languit op de bank lag, sprong ik als gek van de bank, met een schuld- en schaamtegevoel van hier tot Tokio, klaar om uit te leggen waarom ik zo nodig even rust nodig had. Vier kinderen, een full time job buiten de deur waar ik minstens drie uur voor spoorde, en moe van de uitleg te doen waarom er als toenmalig docente echt geen jobs naast de deur waren. Dus als jij nu dit verhaaltje bij jezelf herkend, en mopperend bij jezelf denkt: ‘ Verdorie, dat doe ik ook….’ , wacht niet tot je dadelijk de strafste tekentjes krijgt, het kan wel eens heel vervelend worden.
Het blijft een gevoelig punt, dat geef ik eerlijk toe, alleen weet ik nu dat, elke keer ik over mijn grens ga, ik onverbiddelijk de strafste tekentjes krijg, met de boodschap: ‘ Dit ga jij niet meer doen! ‘ Meteen krijg ik dan acute fysieke signalen en die kunnen wel eens heftige fysieke pijn veroorzaken.
Geef jezelf de toestemming om de rust te nemen die jij nodig hebt en voor zolang jij die nodig hebt
Geef jezelf de toestemming jezelf te ontspannen op de manier die voor jou prettig voelt
Geef jezelf de toestemming een ‘ neen ‘ te zeggen aan een verzoek, als je niet de energie hebt om een klusje te klaren
Geef jezelf de toestemming even niet bereikbaar te zijn thuis, ook al ben je in huis
Geef jezelf de toestemming alle diep-gewortelde overtuigingen, schuld- en schaamtegevoelens te veranderen en los te laten

Jezelf de toestemming geven om de hoogste zorg aan jezelf te geven is geen teken van ‘ egoïsme ‘ dan wel de hoogste daad van zelf-liefde, zelf- respect en zelf- waardering. Weet je dat jij op die manier ook goed kan zorgen voor je spirituele ontwikkeling, want zeg nu eens eerlijk: als jij jezelf elke keer voorbijloopt , niet goed voor jezelf zorgt ( de nodige rust neemt ) , je vaak anderen tevreden wil stellen ( pleasen) wetend dat dit gedrag je vaker uitput, hoe kan je dan nog weten wie je werkelijk bent en hoe kan je dan je hoogste zielsmissie realiseren in dit leven?
Geef jezelf de toestemming te accepteren dat sommigen je manier van leven zullen afkeuren, jouw manier van denken zullen bekritiseren, jouw manier van werken bedenkelijk zullen vinden….onthou dat iedereen zijn eigen weg moet zoeken, zijn eigen bestemming, zijn eigen zielsmissie mag leven, en hierover weet niemand hoe die eruitziet voor anderen. Neem dus niets persoonlijk…het is slechts een mening, een visie, een oordeel en kan niets aan jouw eigen-waarde verminderen, tenzij je het zelf toelaat.
Ben je moe, ben je hoog-gevoelig en – bewust, voel je je op dit moment toe aan enige rust, voel je je op dit moment heen- en weergeslingerd omdat je nog niet weet waarheen jouw bootje zal varen, weet dat veel dingen nu in vertraging gaan, alsof we in deze maand echt meer onze rust moeten nemen, want augustus belooft ons weer meer animo.

Heb een prachtig juli- maand, een maand om te genieten, te rusten en alles wat voorbij komt en nog aan opschoning onderhevig is, loslaten….
9 juli krijgen we dan weer een volle maan in steenbok, hierover volgt over een paar dagen een nieuw blog.

Engelenmedium Mieke
www.miekecoigne.com